Política de presència a les xarxes socials de l’IRSJG

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×

IRSJG estableix aquesta política de presència a les xarxes socials amb l’objectiu d’assegurar la seva participació de forma adequada i coherent amb la imatge i principis de la institució, així com per definir les principals normes d’ús que permetin una experiència agradable i enriquidora per a tots els participants.

Aquesta política d’ús de xarxes socials estarà publicada a la web/blog de l’IRSJG i s’actualitzarà periòdicament, considerant l’última actualització com a vàlida amb caràcter general.

Aconsellem la lectura d’aquesta política abans de participar en les diferents xarxes.

La política de xarxes socials de l’IRSJG comprèn dos àmbits diferenciats:

  1. Ús Institucional i/o corporatiu de les xarxes socials, on s’estableixen els objectius, compromisos i normes de participació que s’apliquen en la gestió d’aquests espais, tant per part de la institució i els seus Centres com per part dels professionals que intervinguin en el seu nom.
  2. Ús personal de les xarxes socials, on es recullen alguns consells i recomanacions als professionals dels centres quan intervinguin en les xarxes socials, no necessàriament en els espais de l’IRSJG o els seus centres, des dels seus perfils personals.

Davant de qualsevol dubte, els participants en les xarxes socials de l’Institut o dels seus centres poden enviar la seva consulta a redes@irsjg.org, on l’equip d’administració de xarxes socials atendrà les consultes rebudes.

Ús institucional i corporatiu

La presència, activitat i continguts de IRSJG i els seus Centres a les xarxes socials pretenen potenciar els seus serveis i la conversa a la xarxa tant de la institució i els seus Centres com dels professionals i col·laboradors, sempre d’acord amb l’ideari i els valors de l’Institut.

Els espais a les diferents xarxes estan per tant orientats principalment als usuaris dels Centres de l’IRSJG, sense excloure la participació d’altres persones o entitats interessades.

Responsabilitat

Qualsevol informació continguda a les nostres pàgines o a les xarxes socials no és en cap cas un substitut d’una consulta o intervenció professional. Aquestes informacions són complementàries a l’activitat dels professionals, amb un objectiu únicament de difusió i educatiu com, per exemple, la promoció d’hàbits saludables. L’usuari assumeix tota la responsabilitat per com decideixi utilitzar aquesta informació.

L’IRSJG només es responsabilitza dels continguts propis o dels resums o recomanacions de continguts d’altres fonts, comprometent-se a vetllar per la qualitat d’aquests.

La resta de participacions són responsabilitat de qui les realitza i en cap cas podran atribuir-se a l’l IRSJG o als seus centres encara que es trobin en espais de la seva titularitat.

L’IRSJG tampoc es fa responsable de continguts publicats per altres pàgines o grups que no siguin de la seva titularitat, tot i que hi consti el nom de la institució.

L’IRSJG es reserva el dret d’eliminar, sense avís ni notificació prèvia o posterior, aquells continguts que no compleixin els requisits que estableix aquesta política d’ús.

Normes de participació

L’IRSJG es compromet a ser transparent, l’equip administrador de les xarxes socials no esborrarà cap aportació realitzada tret que es consideri ofensiva, utilitzeu un llenguatge inadequat, vulneri la privacitat de les persones o es refereixi a un tema totalment aliè a la conversa (spam).

Les aportacions de l’IRSJG no pretendran canviar opinions ni imposar les de la institució, el seu objectiu serà compartir, escoltar i conversar amb els participants, aportant suggeriments i consells de valor sempre que sigui possible.

L’IRSJG no moderarà els continguts en els espais de la seva titularitat ni els editarà per corregir errors ortogràfics o gramaticals. Per això us preguem que si alguna participació en els nostres espais resulta inadequada pel seu contingut o forma, ens ho feu saber per poder actuar en conseqüència. (redes@irsjg.org)

L’IRSJG oferirà continguts de valor, útils i interessants per als seus àmbits d’actuació. Per a aquests continguts o els recomanats a partir d’altres fonts, l’IRSJG vetllarà per la seva veracitat i exactitud en la mesura del possible i no publicarà continguts anònims.

En els continguts recomanats o elaborats a partir d’altres fonts s’enllaçarà directament amb les fonts originals i es reconeixerà explícitament la seva autoria.

Els possibles errors seran reconeguts i corregits en el menor temps possible.

L’equip gestor de les xarxes socials de IRSJG farà tot el possible per atendre totes les participacions, preguntes i comentaris que es produeixin, atenent la gestió de les pàgines en horari comercial de dilluns a divendres no festius (horari i calendari de Barcelona, ​​Espanya). Aquest horari no limita la publicació programada de continguts fora del mateix.

L’IRSJG vetlla per la protecció dels menors, pel que està estrictament prohibit publicar imatges, vídeos o qualsevol tipus de material gràfic on apareguin menors sense el permís dels seus pares o tutors legals.

L’IRSJG promou la creació de continguts sota la llicència Creative Commons Atributions 3.0 per tal d’aconseguir la seva màxima difusió, l’Institut vetllarà per la qualitat i correcció d’aquests continguts.

Es recomana comprovar la política de drets d’autor (copyright) de qualsevol contingut que es vulgui compartir a les xarxes socials de l’IRSJG, evitant publicar sense el permís dels seus autors aquells continguts que no permeten aquesta pràctica.

En cas de compartir contingut d’Internet que sí permeti la seva publicació s’inclourà la URL de la font original perquè els participants puguin consultar o descarregar el contingut des de la pàgina propietària.

Es respectaran les opinions de la resta de participants encara que no es comparteixin. No es permetran els insults, el llenguatge ofensiu, racista, sexista, violent o xenòfob ni promoure activitats il·legals.

Es recomana evitar la publicació de dades personals com ara l’adreça postal o electrònica, el telèfon, etc.

Les participacions podran contenir comentaris i/o opinions d’empreses, productes, serveis o esdeveniments comercials però no està permesa la publicitat directa . El tractament dels missatges amb fins solidaris o sense interès comercial, així com aquells que proposen l’adhesió o seguiment a grups o pàgines alienes a les de l’IRSJG queda a criteri de l’equip administrador.

Les aportacions d’empreses i professionals no han de monopolitzar la conversa, l’objectiu de les xarxes de l’IRSJG és tenir un canal de comunicació directe amb el públic en general, on escoltar els seus dubtes, opinions, etc.

En tot cas la participació d’empreses i professionals ha de ser transparent, identificant-se com a tals i diferenciat clarament quan representen a la seva institució i quan es tracta d’opinions personals, per a això recomanem l’ús de perfils diferenciats.

Es procurarà conversar sobre els temes relacionats amb les pàgines, cas de voler conversar sobre altres temes recomanem buscar altres pàgines o grups més adequats.

S’evitarà escriure més d’una vegada el mateix comentari, aquesta pràctica serà considerada com a correu brossa.

Les diferents xarxes o plataformes on es troben les pàgines de l’IRSJG tenen les seves pròpies normes de participació que s’han de respectar.

L’equip que administra les pàgines de l’IRSJG es reserva el dret d’eliminar qualsevol participació que no respecti aquestes normes, així com de bloquejar l’activitat d’un participant a les seves pàgines si reincideix en el seu comportament.

Recomanacions per a professionals, col·laboradors i voluntaris de l’IRSJG

Amb l’objectiu d’evitar possibles conflictes i contradiccions amb la comunicació que realitza l’IRSJG , la institució proposa als seus col·laboradors aquests consells i recomanacions quant a la seva participació en xarxes socials amb els seus perfils personals:

L’IRSJG anima els seus col · laboradors a compartir la seva experiència i coneixements participant en les xarxes socials . Qualsevol col · laborador de IRSJG pot expressar aquesta condició lliurement, en cas de fer-ho recomanem deixar constància clara i explícita que es participa de forma personal i no en nom de IRSJG , amb la utilització de textos com els següents que es poden utilitzar, per exemple , en un bloc / web personal :

  1. “Les intervencions i opinions en aquest site són de tipus personal i no representen l’opinió de l’IRSJG ” .
  2. “Aquest és un lloc web personal , gestionat en el meu temps lliure i que només reflecteix les meves opinions personals, les intervencions i opinions contingudes en aquesta web no representen l’opinió de l’IRSJG o de qualsevol altra institució o organització amb la qual tingui relació.”

Per al registre de comptes personals s’utilitzaran correus personals evitant l’ ús dels comptes corporatius.

Els col·laboradors de l’IRSJG seran especialment escrupolosos amb el compliment de la política d’usos de xarxes socials de la institució.

S’evitarà en tots cas revelar informació confidencial de IRSJG, clients o col·laboradors.

S’aconsella evitar la participació en accions o moviments que puguin causar un perjudici o tenir un impacte negatiu en la reputació i la imatge de l’IRSJG .

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×
0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×
Licencia de Creative CommonsAquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Unported