La il·lusió de les festes nadalenques en les persones grans

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×

Arriben les festes nadalenques, una època de celebracions familiars i d’il·lusió per a tothom. Com diu la cançó:

Quan arriba el Nadal tots junts cantem cançons i els carrers s’engalanen de llums i de colors (…)”

Però no sempre és així, amb el pas dels anys, quan s’arriba a la vellesa, el significat del Nadal es va modificant podent convertir-se en una època de l’any marcada per la tristesa i la solitud moltes vegades degut a que moltes persones amb qui es relaciona la gent  gran s’han mort.

És molt positiu compartir moments amb els més grans sobretot en aquests dies de festes nadalenques, una època en que moltes vegades ens envaeix la tristesa recordant els que ja no hi són. Podem millorar el seu estat només amb amor i companyia.

No deixem de banda la companyia per aquestes festes! 

La vinculació de la família és clau per aconseguir que la gent gran gaudeixi d’aquests dies tan especials, però no sempre es té la família i molta gent gran necessita l’ajuda d’altres persones per trencar amb la tristesa de la solitud.

Ajuda als grans a combatre la solitud i sentir-se més feliços

Regalar el teu temps amb una atenció càlida, acompanyada d’empatia envers la situació que viuen moltes persones grans, servirà per aconseguir que molta gent gran pugui sortir de la tristesa i la solitud que els envolta. I com ho podem fer?

  • Si tens un familiar o algú proper, truca’l sovint, no perdis el contacte. Aquesta trucada moltes vegades es pot convertir en la única interacció que té aquesta persona.
  • Si tens un veí/na gran visita’l sovint, fes-li saber que pot comptar amb tu si ho necessita, fes-li companyia de tant en tant.
  • Apunta’t a algun programa de voluntariat ja sigui per fer de voluntari en una residència o bé amb persones que viuen soles. El voluntari és clau per combatre la solitud, hi ha molts avis que esperen algú que vulgui ser amic seu: que l’acompanyi a passejar, que passi una estona amb un joc de taula, que li llegeixi o simplement que l’escolti.

Foto: Voluntaris del Banc del Temps al Centre Geriàtric Maria Gay de Girona

Foto: Trobada de voluntaris de la Garrotxa. Residència Santa Maria del Tura d’Olot.

En els Centres de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, en aquestes festes volem omplir els ulls dels residents d’il·lusió i ho aconseguim amb una àmplia programació d’activitats en què hi participen les famílies, els voluntaris, professionals i col·laboradors de les residències. El Nadal no només és cosa de nens, la gent gran també pot viure les festes nadalenques amb alegria, goig i joia i tots podem aportar el nostre granet de sorra per a que així sigui.

Programació de les activitats de Nadal de les residències:

Residencia San José: https://www.residencialsanjose.org/es/noticia/vivamos-juntos-navidad.

Residència Nazaret: https://www.residencianazaret.org/ca/actividad/activitats-nadal-2017-2018.

Centre Geriàtric Maria Gay: https://www.residenciamariagay.org/ca/actividad/activitats-nadal-20182019

Residència Santa Maria del Tura: https://www.residenciatura.org/ca/actividad/programa-festes-nadalenques-2018-residencia-del-tura.

Més informació:

Propostes de voluntariat amb Gent Gran: http://xarxanet.org/projectes/noticies/propostes-de-voluntariat-amb-gent-gran

Amics de la Gent Gran: https://amicsdelagentgran.org/index.php/ca/voluntariat/com-fer-se-voluntari

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×

Etiquetes: , , ,

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×
Licencia de Creative CommonsAquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Unported