Llegir un conte als més petits, un regal per a la gent gran

Arxivat a Fer-se gran per a 27 desembre 2016
0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×

A l’hivern és un bon moment per compartir un conte amb els infants. Amb el fred sempre ve més de gust quedar-se a casa, tapar-nos amb una manteta al sofà i gaudir de la lectura en companyia. No cal ser un nen per deixar volar la imaginació davant una història, la gent més gran també pot passar una estona divertida llegint un conte als més petits.

Per aquestes festes nadalenques us volem presentar una selecció de contes i històries infantils i preadolescents sobre avis. Contes que aconsegueixen captivar els lectors i, tant petits com grans, gaudiran de la lectura.

Els avis tenen un paper molt important en la vida dels néts, viuen amb molta il·lusió aquesta experiència i el contacte amb els nens els transmet alegria. Molta gent gran ja no pot córrer ni jugar com abans, però han viscut tant que saben moltes històries i aquestes es poden transmetre als més petits a través dels contes.

Deixeu-vos portar per aquestes tendres i divertides històries i gaudiu de la lectura.

foto-blog-girada

Les galetes del Saló de Te Continental. 

(Josep M, Fonalleras. Cruïlla. Col·lecció El Vaixell de Vapor. Edat recomanada a partir de 9 anys.)

Una obra que transmet una amistat entranyable entre un avi i la seva néta. La Betriu i el seu avi veuen junts una exposició de fotografies sobre la Guerra Civil que porta molts records a l’avi. L’avi va a buscar la seva néta a classe d’escacs i aprofiten aquests dies per berenar al Continental i durant aquesta estona li explica com van viure la guerra molts infants com ella.

Avis.

(Chema Heras. Kalandraka. Edat recomanada a partir de 5 anys.)

Una tendra història de dos vellets, la Ramona i en Ramon ens mostra com és de meravellós viure enamorat fins a la vellesa i que la bellesa no desapareix amb els anys, només es transforma. Un homenatge a la vitalitat de la gent gran, i com assumir el pas dels anys amb naturalitat.

Uns dies amb Sir William.

(Jaume Cela. La Galera. Grumets. Edat recomanada a partir de 10 anys.)

El protagonista de la història és un llençol, que en realitat és un fantasma. És el regal que li fa l’avi Magí a la seva néta Núria el dia del seu aniversari i que a ella no li fa cap mena d’il·lusió. Però gràcies a aquest regal té la possibilitat de conèixer el Sir Williams, un fantasma de debò i a poc a poc anirà descobrint per què aquell regal és tan especial per a l’avi.

Com t’estimo, àvia!

(Carmina de rio Galve. Salvatella. Col·lecció: Avui és un dia especial. Edat recomanada de 9 a 12 anys.)

Un llibre que parla dels avis des de la mirada dels néts. Per dir-li a l’àvia com l’estimem, per agrair-li tot el que fa i dir-li que és la millor i molt especial per nosaltres.

T’estimo àvia!

(Andreae Giles. Bruixola. Edat recomanada a partir de 2 anys.)

Un conte perquè gaudeixin junts àvies i néts. Ens mostra la relació tan especial que hi ha entre un nen/a i la seva àvia. Un conte perquè l’àvia gaudeixi llegint-lo als seus néts i junts, gaudeixin d’aquest moment i de les precioses il·lustracions.

Coses que m’agraden dels meus avis.

(Tracey Moroney. Ediciones SM. Edat recomanada a partir de 3 anys.)

Un conte que ens explica la relació entre avis i la gran importància d’aquest lligam per ambdues parts. El protagonista ens explica que li agrada molt estar amb els seus avis i què li agrada fer amb ells. Tracta els sentiments d’una manera senzilla i entenedora pels infants a través d’exemples de situacions quotidianes

Àvies de la A a la Z.

(Raquel Díaz Reguera. Lumen Infantil. Edat recomanada a partir de 7 anys.)

Es tracta d’un catàleg d’àvies, concretament l’autora ens presenta 29 tipus d’àvies: l’amoïnada, la teixidora, la garrepa, la llunàtica entre moltes més, l’àvia de tots, sigui com sigui segur que es troba en aquestes pàgines.

La vella que vivia als cavallets.

(Ruth Silvestre. Edebé, Tucan. Edat recomanada a partir de 9-12 anys.)

En Joe descobreix una iaia que viu en uns cavallets. La iaia Peg i en Joe viuran moments màgics i acabarà sorgint una  bona amistat entre ells.

Un món d’avis.

(Marta Gómez Mata. Comanegra. Edat recomanada a partir de 5 anys.)

Un altre catàleg d’avis i d’àvies on trobarem tots els avis del món: l’avi poeta, l’avi geògraf, l’avi rei, l’àvia caçons de bressol o l’àvia sabatilles, entre els 25 tipus d’avis que ens descriu l’autora. No és un llibre de contes clàssics sinó una col·lecció d’avis únics, inimitables que estan entre nosaltres o dins el nostre cor. 

Avis i néts. Jugueu.

(Àngels Navarro. Ara Llibres. Diverses edats.)

Un llibre que ensenyarà als avis a divertir-se amb els seus néts a partir de cançons, tallers, jocs, manualitats i receptes per poder fer conjuntament amb els infants. Cada activitat es presenta en forma de fitxa on indica per a quina edat està recomanada, la durada aproximada i l’explicació de l’activitat. Hi podem trobar també un capítol amb jocs breus i senzills per als dies de malaltia.

Els meus avis.

(Guido Van Genechten. Animallibres. Col·lecció Llibres de Cartó. Edat recomanada a partir de 3 anys.)

Avui en Joan passarà el dia amb els avis. I això sempre és molt divertit perquè fa coses amb ells. A l’avi l’ajudarà amb el jardí i amb l’àvia farà un pastís de cireres deliciós.

El meu avi.

(Marta Altés. Macmillan. Edat recomanada a partir de 3 anys.)

Un llibre que t’emocionarà amb la tendresa on explica les relacions entre avis i néts.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×

Etiquetes: , , , , , , , ,

L'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona compta amb diverses clíniques i centres residencials per a la gent gran...
0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×
Licencia de Creative CommonsAquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Unported