La disfàgia o els problemes de deglució en persones grans (III): aigua gelificada

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×

Continuem tractant el tema de la disfàgia parlat ens els articles La disfàgia o els problemes de deglució en persones grans (I): Mesures higièniques i posturals i La disfàgia o els problemes de deglució en persones grans (II): recomanacions dietètiques.

Quan una persona gran pateix disfàgia, té dificultats per empassar-se els aliments i begudes. Llavors pot no absorbir bé els nutrients que necessita el seu organisme.

Aigua gelificada per pacients amb disfàgia

Nestlé Health Science ha creat una aigua gelificada en textura de púding destinada a facilitar l’absorció de nutrients i la hidratació de pacients que pateixen disfàgia.

Conte un alt percentatge (per sobre del 90%) d’aigua i manté sempre la seva textura inclús a temperatura ambient. És ingerit en textura púding, després es desfà a l’estómac i això facilita l’absorció de nutrients.

Els pacients tenen problemes per fer arribar el menjar o el líquid des de la boca fins a l’estómac, moltes vegades mengen poc o no s’hidraten el necessari. També poden tenir infeccions, ja que, els líquids poden dirigir-se al pulmó a causa dels problemes de deglució. La solució és aquesta aigua gelificada amb la qual aconseguim una textura ni liquida ni solida per poder donar-ho a les persones afectades per la disfàgia i aconseguir que s’hidratin.

En cada cas el pacient necessitarà una consistència diferent depenent del seu grau de disfàgia. Nestlé ha aconseguit poder donar la consistència necessària en cada cas, però serà el metge el que avaluarà la situació.

Tractar la disfàgia és complex i hi ha un alt percentatge de persones que no poden curar-se, per això l’aigua gelificada és un gran avanç mèdic per tractar de manera satisfactoria els pacients que pateixen aquest problema.

L’aigua gelificada, a part d’ajudar al pacient fent possible la seva deglució i que aquesta sigui molt més senzilla, ajudarà també a la part que s’encarrega de la cura de les persones malaltes, el sector sociosanitari.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×

Etiquetes: , , , , ,

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 0 Flares ×
Licencia de Creative CommonsAquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Unported